PRH kehittää kaupparekisteri-ilmoittamisen sähköisiä palvelujaan ja YTJ-palvelussa on nyt käytössä uusi osakeyhtiön perustamisilmoitus. 

Uudella perustamisilmoituksella voi nyt perustaa osakeyhtiön sähköisesti tilanteissa, joissa aikaisemmin on täytynyt ilmoittaa paperilomakkeilla:

  • Yhtiöllä on osakepääomaa
  • Osakkeenomistajina on yrityksiä tai muita yhteisöjä
  • Kaikilla kaupparekisteriin ilmoitettavilla henkilöillä ei ole suomalaista henkilötunnusta
  • YTJ-palvelun ohjatun perustamisen luoma vakiomuotoinen yhtiöjärjestys ei riitä
  • Perustettava yhtiö on julkinen osakeyhtiö (Oyj).

Sähköinen ilmoitus käsitellään nopeammin ja on edullisempi kuin paperilomakkeilla tehty ilmoitus.

Huomaa: Jos perustettavalla yhtiöllä on ulkomainen tilintarkastusyhteisö (jolla ei ole Y-tunnusta), ilmoitusta ei voi tehdä vielä sähköisesti.

Miten teet osakeyhtiön perustamisilmoituksen YTJ-palvelussa?

Kirjaudu YTJ-palveluun ja valitse palvelussa osakeyhtiön perustamisilmoituksen. Anna tiedot yhtiöstä, vastuuhenkilöistä ja itse laaditusta yhtiöjärjestyksestä. Lisää itse laadittu perustamissopimuksen, vakuutus osakeyhtiölain noudattamisesta ja tarvittaessa selvitys osakepääoman maksamisesta.

Anna myös tosiasiallisten edunsaajien (omistajien) tiedot, joten rekisteröinnin jälkeen uuden yhtiön ei tarvitse tehdä erillistä edunsaajailmoitusta. Lopuksi allekirjoita ja maksa ilmoitus.

YTJ-palveluun kirjautumiseen ja ilmoituksen allekirjoittamiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Osakeyhtiön perustaminen uudella perustamisilmoituksella maksaa 320 euroa. 

Voit yhä perustaa osakeyhtiön netissä ohjatulla perustamispaketilla

YTJ-palvelussa on nyt tarjolla kaksi sähköistä tapaa perustaa osakeyhtiö: uusi perustamisilmoitus ja ohjattu perustamispaketti.

Ohjattu perustamispaketti on helpompi ja edullisempi tapa perustaa osakeyhtiö. Se kannattaa valita, jos perustettavalla yhtiöllä ei ole osakepääomaa ja palvelun muodostama vakiomuotoinen yhtiöjärjestys riittää. Kaikilla ilmoitettavilla henkilöillä täytyy olla suomalainen henkilötunnus.

Osakeyhtiön perustaminen ohjatulla paketilla maksaa 240 euroa.

Lähde: www.edilex.fi/uutiset/83917